ING'den Çalışan Dostu Uygulamalar

ING Bank’ın kadınların hem iş hayatında hem de toplumda güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla yaptığı tüm uygulamalar ayakta alkışlanacak cinsten.

Temsili ING Bank çalışanı

Banka Şubesinde Serbest Kıyafet

20 Mayıs 2018 tarihi Hürriyet İK gazetesi, bir haberinde ING Bank’ın uygulamalarına yer vermiş. Habere göre genel merkez çalışanlarına 2 gün evden çalışma, esnek çalışma saatleri ve serbest kıyafet hakkı tanıyan bankanın şimdi de şubelerde esnek kıyafete geçtiği belirtiliyor. Şube çalışanları artık Cuma günleri serbest kıyafet giyebileceklermiş. Kıyafet serbestisine en uzak sektörler olan finans ve banka sektöründen bir bankanın bu kararı alması oldukça ufuk açıcı.

Ayrıca ING Bank İK Genel Müdür Yardımcısı Bahar Özen bugüne kadar 93 şubeye süt odası kurduklarını da belirtiyor haberde.

Kadını Destekleyen Banka

ING Bank’la ilgili daha önce ‘Çalışanına Karne İzni Veren Banka’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Bahar Özen bu kapsamda çalışanlarının 707 kere karne günü izni, bin 583 kere okulun ilk günü izni kullandıklarını söylüyor.

İş hayatındaki kadınlar, ne yazık ki farklı sebeplerle kariyerin ağlarına takılabiliyor. ING Bank’ın kadınların hem iş hayatında hem de toplumda güçlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla yaptığı tüm uygulamalar ayakta alkışlanacak cinsten. Çalışanı gerçekten kaynak olarak görmek ne değerli.

Ne diyelim, ‘kaynak’ dediği çalışanının özel bir gününe duyarsız kalan, karne gününde 1 saat erken çıkma izni veremeyecek kadar pinti olan, hadi tüm bunları geçtim acil kaza haberi alan çalışanının mecburen işten bir saat erken çıkışını ‘işi aksatma’ olarak gören, ayda bir kere izinli olarak işe geç gelen çalışanına ‘sen bu ay part time çalıştın zaten’ diyebilen tüm köhne zihniyetli İK uygulayıcılarına örnek olması ve onların zihin kalıplarını kırması dileğiyle.