Öğretmen…

Öğretmenin kıymeti

Yokluğun yıldıramadığı öğretmen (Zişan Koca 25 yaşında Adana’dan Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Çanakdüzü köyüne öğretmen olarak gittiğinde ömründe ilk kez kar gördü. Sınıf sobasını yakmayı öğrendi, soba için balta kullanmayı öğrendi ve odun kırdı)

Olmayanı var eden öğretmen (Ahmet Naç, kütüphanesi, resim atölyesi, spor salonu olmayan bir devlet okulunun 41 kişilik sınıfını boyayarak rengarenk yaptı, rap müzikle ders anlattı, bahçeyi resim atölyesine çevirdi)

Özverili öğretmen (35 yaşındaki Çiğdem Yıldız, Antalya’nın Alanya ilçesi Aşağı Oba Hasan Atıcı ilkokulunda sınıf öğretmeni. Yaz tatilini yarıda bırakan Yıldız önceki yıldan artan boyalarla okuldaki 19 sınıf ve koridorda boya badana yaptı)

Fedakar öğretmen (Cengiz Sur, Muş merkeze bağlı Güdümlü köyünün Kurtuluş mezrasında öğretmen. Prefabrik tek derslikli okulun öğretmeni, ders saatlerinin ardından ve okulun tatil olduğu günlerde kadınlara okuma yazma eğitimi veriyor)

Zorluklardan yılmayan öğretmen (Muş Gazi İlkokulu öğretmenleri, ellerinde duvar ve yer fırçalarıyla, okul açılmadan önce okulun tüm boya, badana ve temizlik işlerini yaptılar)

Dönem sonunda verdiği karnenin sol tarafı için, sağ tarafına verdiği özenin aynısını gösteren öğretmen...

Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme gayreti içinde olan öğretmen (Türkiye Cumhuriyeti’nin adlarını buraya sığdıramayacağım nice güzel yürekli öğretmeni)

Öğretmen dediğin her zorluğa göğüs gerer” zihniyetiyle kendisinden sadece eğitmek, öğretmek, geliştirmek değil, zorluklara da göğüs germesi beklenen öğretmen...

Yılın sadece bir günü çiçek ve çikolatayla gönlünü almaya çalıştığımız öğretmen...

Daha önce de yazdığım gibi; tüm öğretmenlerin günü kutlu olmasın. Seninse sadece günün değil, ömrün de kutlu olsun. Yetiştirdiğin çocuklarla ülkemin geleceği aydınlık olsun.

Yaptıklarının karşısında ne yapsak, ne etsek, ne desek kifayetsiz…

Emeklerini bize helal et öğretmen.