Yaratıcılık İçin Haydi Ofis Dışına

Çalışanlarının daha yaratıcı olmasını isteyen işverenlerin, onları daha sık dışarı çıkarması gerekiyor.  

Ofis dışına çıkmak

Dışarıda Yaratıcılık Artıyor

Baskı ortamında yaratıcı düşünmek için neler yapılabileceğini yazmıştım. Yapılan yeni bir çalışma çalışanlarının daha yenilikçi olmasını isteyen işverenlerin, onları daha sık dışarı çıkarması gerektiğini ortaya çıkardı. Dışarıda olaylara bakış yelpazemiz genişlediği için, yaratıcılık da artıyor.

Kings’s College London’s King’s Business School ve Amsterdam Üniversitesinin yaptığı çalışmaya göre ekiplerinden sabit çıktılar talep eden müdürler, onlara düşünmek için yeterli zaman vermiyor ve böylece onları yeni fikir üretmekten alıkoyuyor.

King’s Business School’dan organizasyonel davranış profesörü Frederik Anseel’a göre yaratıcı olmak isteyenlerin düşünmek ve yansıtmak için zamana ihtiyaçları var. Bu durum yoğun çalışma temposu ile çalışıldığında da değişmiyor.

Farklı Bakış Açıları

Araştırmacılar en iyi sonuçların, çalışanların ofiste kalıp ne bulabileceklerine bakmanın tersine, farklı kaynaklardan elde edilen geri bildirimleri dikkate alındığında sağlandığını ortaya çıkarmış. Bakış açısına bağlı olarak değişir tabii; bazılarımız bu konuya hiç sıcak yaklaşmayabilir. Siz “ofis dışına çıkma” fikrine nasıl bakıyorsunuz ve hangi açıdan baktığınızın farkında mısınız?

Kim bilir belki de bu yüzden Goethe “Gezgin bir yere varmak için değil, keşfetmek için seyahat eder” demiştir. Keşfetmek; yenilikler, yeni çözümler, yeni bakış açıları...

E haydi öyleyse; yaratıcılık ve yenilik için ofis dışına...