Alkışlar Şişecam ve Siemens Türkiye İçin

Valla boşuna dememişler “Kaptanın ustası fırtınalı denizde belli olur” diye.

Alkış

Hani hep denir ya “başımıza gelenler değil, onlara verdiğimiz tepkiler önemlidir” diye. Bu yaklaşım sadece bireyler için değil kurumlar için de geçerli. Zorlu ekonomik koşullarda kurumların nasıl yaklaşım sergileyeceği kritik önem taşır.

Görmüyor musun Ortamı?

Şu dönemde firmalar çalışanlarına “Görmüyor musunuz ortamı? Önümüzü göremiyoruz, netlik yok. Şirketler insan çıkarıyor, ne zammı?” diyebilir. “Bakın kaç firma konkordatoya gitti, bu yıl ücret artışı falan yok” diyebilir. “İsteyen çıkabilir arkadaşlar, kimseyi zorla tutmuyoruz” da diyebilir.

Ya da Şişecam ve Siemens Türkiye gibi alkışa değer bir tutumla bu sıkıntılı ekonomik dönemde zammı erkene çekip, hatta ek zam yaparak çalışanlarının yanında olduğu mesajını verebilir.

23 Eylül 2018 tarihli Hürriyet İK haberine göre Siemens Türkiye, her yıl aylık ücretli çalışanlar için Ocak ayında yapılan genel ücret artışının bu yılki ekonomik koşulları göz önüne alarak erken bir uygulama ile Eylül’de gerçekleştirdiğini duyurdu ve % 10 ek zam yaptı. Şişecam da içinden geçmekte olduğumuz zorlu ekonomik koşulları göz önünde bulundurduğunu belirterek, ücretlendirmeyi güçlendirmek için aylık ücretli çalışanlarına ek ücret artışı yapılması kararı aldı. Çalışanı gerçekten kaynak olarak görmek tam da böyle bir tutum.

Kaptanın Ustası

Valla boşuna dememişler “Kaptanın ustası fırtınalı denizde belli olur” diye. Yönetimler çalışanlarının potansiyel gelişimi için fikir üretmeden önce, mürettebatı geminin içinde tutmayı başarmalı.

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları bahane kabul etmeyen, pozitif bir yaklaşımla çözüm üretme yoluna giden, fırtınadan gemiyi tek bir kişi eksiltmeden sağ salim çıkartabilen usta kaptanlara ve takımlarına ne mutlu.

Bu yüzden alkışlar Şişecam’a, Siemens Türkiye’ye ve tabii bu konuya hassasiyetle yaklaşan adını duymadığımız tüm kurumların yönetimlerine gelsin.