İşveren Evden Çalışana Güveniyor mu?

Yapılan bir çalışma, işverenin işini evden yapan çalışanına ne kadar güvendiğini araştırmış. Sonuçlar hiç de iç açıcı değil.

Evden çalışan

Araştırma Sonuçları

Güvenin olmadığı yerde ne ayakta durabilir? İş ilişkileri de dahil bütün ilişkiler güven zeminine oturmuyor mu?

Güven konusuyla ilgili People Management çevrim içi dergisinde yayınlanan bir haber maalesef oldukça üzücü. Üstelik pandemide ikinci yıla yaklaşırken bu haberi görmek daha da üzücü.

Derginin 25 Ağustos 2021 tarihli haberi evden çalışma ve güven konusuyla ilgili yapılan bir araştırmadan bahsediyor. Haberdeki araştırma sonuçlarına göre işverenlerin üçte ikisi uzaktan çalışanlara güvenmiyor.

Ricoh Europe tarafından yapılan 1500 katılımcının (iş konusunda karar vericiler) oyladığı ankete göre işverenlerin % 65’i evden işini yapan çalışanına tam anlamıyla güvenmiyor. Buna ilave olarak araştırmaya katılanların yaklaşık beşte ikisi (% 39) evden çalışanların işlerini sıkı veya verimli bir şekilde yaptıklarına inanmadıklarını belirtiyor.

Evden çalışmaya güvenin az olmasına rağmen, liderlerin neredeyse beşte üçü (%57) yeteneği işe almak ve elde tutabilmek için esnek çalışma yaratabilecek teknolojiye yatırımın gerekli olduğuna inandıklarını belirtiyor.

Güven Yapı Taşıdır

“Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diye geçiyor insanın aklından. Hem evden çalışma konusunda çalışanına güvenme, hem de kalk bu konuda teknolojiye yatırım yapmanın gerekliliğine inan.

Haberde Claire McCartney’in (CIPD Kıdemli İşe Alım Danışmanı) güvenin ‘evden çalışmanın yapı taşı’ olduğunu ve güven olmadan evden çalışmanın yürümeyeceğini belirttiği de yazıyor.

Bu araştırmayı doğrulayan yönetimlerin ve yöneticilerin varlığını biliyoruz maalesef. Çalışanına güvenmediği için uzaktan çalışmayı ev hapsine çeviren yönetimler, her fırsatta çalışanı kontrol etmeye çalışan yöneticiler, güvenin altını oyduklarının farkında mı? Güvenin altını oymayın.

Güven giderse her şey gider.