Beden İşte, Ruh Nerede?

İş başında çalışıyor “muş gibi” görünüp ruhunu astral seyahate çıkaran çalışanlar…

Tatilden çalışmaya dönüş

Yaz Biterken

Yaz artık bitmek üzere, ufukta Eylül göründü. Büyük bir kısmımız tatilini yapıp bitirdi. Henüz iznini almamış olanların çoğunluğu da Eylül sonuna kadar tamamlamış olacak sanırım.

Ancak çalışanların bir kısmının galiba aklı hala tatilde. Henüz tatile çıkmamış, iznini kullanmamış olanları anlayabiliyorum. Neredeyse koca bir yazı devirmişken, henüz tatile çıkmamış olmak insandaki deniz ve güneş özlemini katmerlendirir. Ancak anladığım kadarıyla tatile çıkmış olanlarda da aynı özlem olabiliyor.

Geçen gün, işini çok da sevmeden yaptığını bildiğim bir kişi yıllık iznini bitirdiği için moralinin çok bozuk olduğunu söyledi. “Gitmek çok güzel de tatilden dönüş kötü” dedi. Yıl sonuna kadar izninin olmaması onu bir hayli olumsuz etkilemiş. “Uzun bayram tatilleri de bitti. Biliyor musun Temmuz’da dokuz gün kesintisiz tatil yapabilecekken bizim firma yarım günü ücretli izin veremediği için bölük pörçük bir bayram tatili oldu. Yarım gün ücretli izin verememek nedir Allah aşkına” dedi.

Ruh Gezintide

“Şu anda ne yapıyorum biliyor musun” dedi ve benim pek de cevap vermemi beklemeden başladı anlatmaya: “Ekranımdan açıp açıp tatil fotoğraflarıma bakıyorum. Gezdiğim sokaklar, yemek yediğim yerler. Ahhh en çok da plaj fotoğraflarıma bakıyorum. Nasıl özlüyorum denizi. Kendi fotoğraflarım bitince dünyadaki güzel gezilecek yerlerin, manzaraların fotoğraflarını açıp bakıyorum. Çok iyi geliyor bana.”

O anlatırken işini severek yapmak ne kadar önemli diye geçti içimden. Sanıyorum böyle iş başında çalışıyor “muş gibi” görünüp ruhunu astral seyahate çıkaran çalışanların sayısı çok da az değil.