Tatilden Dönüş

Yıllık iznini bu tatilin sonuna ekleyen çalışanların dışındakiler tatilden döndü. Ancak işe dönüp de hala tatilden kopamayanlar da var.

Tatilden dönen çalışan

Uzun Tatil Bitti

Uzunca bir tatilin ardından iş başı yapıldı. Özel sektörde dokuz günlük tatil yapan bir azınlık var tabii ama çoğunluk daha az az tatil yaptı. Malum yarım günü ücretli izin verememek çalışanın tatilini kısalttı. Ancak nihayetinde, nöbeti, vardiyası, çalışma mecburiyeti olanlar dışında özel sektör çalışanları da 4-5 günlük bir tatil yaptı.

Memleketlere, yazlıklara gidildi, akrabalarla hem hal olundu, memleketin güzel yerleri gezildi, dost sofralarına oturuldu, arkadaşlarla eğlenildi, yüzüldü, akşam gezmeleri yapıldı. Ama bitti. Yıllık iznini bu tatilin sonuna ekleyen çalışanların dışındakiler döndü. Ruhen dönüldü mü orasını bilemem ama fiziksel olarak dönüldü; herkes ofisinde, sahada veya evden çalışmasına geri geldi. Peki zihinler de dönebildi mi?

Zihinler Hala Tatilde mi?

Bazılarımız hala kopamadı tatilden sanırım. Zira, adaptasyon ve odaklanma sorunu yaşayan, tatil anısı anlatmaktan kendini alamayan bir grup da yok değil hani. Tabii bu arada;

Geldiği gibi yeni hedefler yüklenen,
Müşteri şikayetleriyle boğuşmaya başlayan,
Tatil öncesi ertelediği işleriyle baş başa kalan,
Toplantılardan kafasını kaldıramayan (ki toplantıların hepsi gerekli mi, o da ayrı bir konu),
Tatil dönüşü ara performans değerlendirmesiyle karşılaşan,
Yoğun temponun içine atlayan, tek kişilik maaşla üç kişilik iş yapan çalışanlar da var.

Herkese kolay gelsin. Bir yerde okumuştum; ‘en çok tatile ihtiyacı olanlar tatilden yeni dönenlerdir’ diye. E doğruluk payı var galiba.