Hala Çevrim İçi Eğitimleri Sorgulayan Firmalar

Kurum olarak hala çevrim içi eğitim “olur mu olmaz mı” “fayda sağlar mı sağlamaz mı” noktasındaysanız, lütfen uyum ve çeviklik anlamında dönün kendinizi sorgulayın.

Çevrim içi eğitim

Kurumsal Eğitimler

Pandemiyle birlikte az da olsa bazı iş kollarının iş hacminin arttığını biliyoruz; marketler, kargo firmaları, maske vb. tıbbi malzeme üreten firmalar gibi. Bununla birlikte hatırı sayılır sayıda iş kolu sıkıntı yaşıyor. Bunlardan bir tanesi de kurumsal eğitim veren firmalar.

Bir yıl öncesinde her şey yeniyken, salgın henüz başlamışken, neyin nasıl olacağı henüz belli değilken, evden çalışmak kavramı henüz oturmamışken, kurumların çevrim içi eğitime çekinceyle bakması gayet normal. İyi de artık bir yılı devirdik, köprünün altından nice sular aktı. Artık şirketi görmeden yeni işine evden başlayan çalışanlar var.

Cayır cayır çevrim içi zirveler yapılırken, konferanslar düzenlenirken siz kurum olarak hala çevrim içi eğitim “olur mu olmaz mı” “fayda sağlar mı sağlamaz mı” noktasındaysanız, lütfen “çeviklik” anlamında dönün kendinizi sorgulayın. Bu durum hem ciddi bir uyum sıkıntısı yaşadığınızı hem de etrafınızda olan biten dijital ilerlemeyi görmediğinizi gösterir.

“Nasıl Olacak?” Kaygısı

Neymiş, herkes evinden bağlanacakmış, sınıf ortamı değilmiş, nasıl olacakmış bu eğitim işi. Valla gayet güzel oluyor. Katılımcılar evde ben evde uygulamalı müthiş eğitimler çıkıyor. Sadece kendimde değil, işinin erbabı pek çok danışman arkadaşımda da görüyorum bunu.

Çevrim içi eğitim almaktan çekinmeyin. Ehil bir kurumdan, güvenilir bir danışmandan eğitim alıyorsanız şayet sırtınız yere gelmez. O danışman ne yapar eder katılımcılarda fayda yaratmayı bilir. Beceri geliştirmeyi, farkındalık yaratmayı bilir. Siz yeter ki bu dönemin fırsatçılarına meyletmeyin. Uzman olmayan kişi ve kurumlara sadece ucuz diye yanaşmayın.

Eğitimler çalışanda yalnızca yetkinlik, bilgi beceri geliştirmez, aynı zamanda çalışana satır arası mesaj da verir. Kurum çalışanına “Size güveniyoruz ve yatırım yapıyoruz. Bu dönemde de sizin gelişiminizi önemsiyoruz, sizin yanınızdayız. Biz kurum olarak uzun vadeli düşünüyoruz” gibi pek çok mesaj verir. Sizin kurumunuzun çalışanlarına mesajı ne?

Gelecekçi Alvin Toffler: “21. yüzyılın cahilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; öğrenemeyen, eskiden öğrendiklerinden gerektiğinde vazgeçemeyen ve yeniden öğrenemeyenler olacaktır” diyor. Gelin siz yüzyılın cahillerinden olmayın.