Tanıştığımıza Memnun Oldum

Koray ilk iş gününde tanıştırıldığı onlarca insanı düşünerek "Bugün kaç defa Tanıştığımıza memnun oldum dedim acaba" diye düşündü.

Tokalaşma

İlk Gün İlk Heyecan

Servis şirkete yaklaşırken bir hayli heyecanlıydı Koray. İnsanın istediği kadar iş tecrübesi olsun, yeni firma demek yeni heyecan demek, özellikle ilk gün biraz adrenalin demekti.

Allah’tan yöneticisi çok tatlı biriydi, mülakatlarda kendisine çok sıcak ve güler yüzlü davranmıştı. Ayrıca da işe başlamadan önce küçük bir işe alıştırma olacağını da söylemişti. 

Servis şirketin önünde çalışanları indirdi. Herkes elindeki manyetik kartı okutarak turnikelerden içeri giriyordu. Henüz kartı olmadığı için güvenlik görevlisi yardımcı oldu içeri girmesine. İçeri girdi girmesine ama asansörle pazarlama bölümüne çıktığında yine manyetik kartla açılan cam bir kapı vardı ve etrafında kapıyı açtıracak hiç kimse yoktu. “Acaba aşağıya inip güvenliğe mi söylesem” diye düşünürken asansörün kapısı açıldı ve birisi geldi çok şükür. Açılan kapıdan hemen kendisi de içeri girdi.

Tanışma Turları

Yarım saatin içinde ofis dolmuştu neredeyse.

“Hadi gel sana ofisi gezdireyim arkadaşları tanıtayım” dedi yöneticisi. “Tabii” dedi. Önce kendi bölümlerinden başladılar.

“Nilay hanım bizim Medya Satın Alma uzmanımız, Koray bey de yeni Ürün Sorumlusu arkadaşımız.”

“Memnun oldum, hoş geldiniz.” “Ben de memnun oldum, hoş bulduk.”

“Nilay’cığım bu arada unutmadan dün gönderdiğim e postayla ilgili senden acil cevap bekliyorum” diyerek araya girdi yöneticisi. “Tamam, ben de şimdi o konuyla ilgileniyordum, hemen yazacağım size” cevabını aldıktan sonra tanışma turu devam etti.

“Ceylin hanım Halkla İlişkiler Sorumlusu arkadaşımız, Koray bey de yeni Ürün Sorumlusu arkadaşımız.”

“Memnun oldum, aramıza hoş geldin.” “Ben de memnun oldum, hoş bulduk.”

Mert, Necati, Gülay, Oktay derken aşağı yukarı yirmi kişi ile tanıştı bu katta.

“Hadi gel seni şimdi de diğer bölümlere götüreyim” dedi yöneticisi. “Tabii” dedi Koray.

Sonra diğer bölümleri de gezdiler, bazılarının yanlarında çay molası verdiler. Tanıştığı kişilerin isimlerini zaten hatırlamadığı gibi bölümlerin yerleri de doğru dürüst aklında kalmamıştı.

Tanışma işi bittikten sonra “Evet İstanbul ofisimiz böyle, zamanla diğer şehirlerdeki arkadaşlarımızla da tanışırsın” dedi yöneticisi. “Tabii” dedi.

Bugün kaç defa “Tanıştığımıza memnun oldum” dedim acaba diye düşündü Koray. Öğlen olmuştu artık. “Hadi gel birlikte yemeğe gidelim” dedi yöneticisi. Manyetik kartını henüz alamadığı için kapıları yöneticisi açıyordu, neyse ki o vardı yanında.

Yemeklerini alıp üç kişinin olduğu bir masaya oturdular.

“Merhaba ben Koray, Ürün Sorumlusu olarak bugün başladım” dedi Koray elini uzatarak. Havada kalan eline derin bir utanma duygusu da eşlik etti aldığı cevapla birlikte:

“E yarım saat önce tanıştık ya zaten!!!”

Koray’ın gözle görülür mahcubiyeti karşısında, yöneticisi nerede yanlış yaptığını düşünüyordu.