Uzaktan Çalışmanın Böylesi: Lüks Gemiden 12 Yıllık Bilet

Uzaktan çalışmanın en çarpıcı örneklerinden birini lüks bir gemiden 12 yıllık kamara kiralayan çalışan sergiledi. Çalışan, uzaktan çalışırken geminin imkanlarından yararlanacak.

Cruise gemisinden kamara kiralayan Austin Wells

Uzaktan Çalışma

Uzaktan çalışma iş yaşamının bir parçası haline gelmişken, uzaktan ve hibrit çalışmanın avantajlarına dair bunca veri ortada dolaşırken, bu düzene hala mesafeli olan yönetimleri anlamak mümkün değil. Konuyla ilgili ilk akla gelen isim Elon Musk. Biliyorsunuz Elon Musk’ın uzaktan çalışma yorumu: ‘Saçmalık’ olmuştu.

Ne yazık ki Musk bu konuda yalnız değil. Kendisi gibi düşünen yöneticiler ve yönetimler yüzünden işi müsait olduğu halde evden çalışamayanlar var. Hatta Ağustos 2023’teki basın haberlerinden öğrendiğimize göre, pandemi döneminde uzaktan çalışmanın sembolü haline gelen Zoom, çalışanlarının ofise dönmesini istedi.

Öte taraftan pandeminin başından bu yana teknolojik alt yapısını donatıp, sadece evden ya da bazı günler ofise gelmek suretiyle hibrit düzende çalışan yönetimler de var. Evden çalışmanın en çarpıcı örneğini geçtiğimiz yılın son aylarında basından öğrenmiştik. Detaylara 25.12.2022 tarihli ntv.com.tr sitesinden bakalım.

Cruise Gemiden Çalışma

Cruise gemisi

Meta’da çalışan Austin Wells, 2025’te yapımı tamamlanacak ‘MV Narrative’ cruise gemisinin bir kamarasını 12 yıl için kiraladı. CNBC’ye konuşan Wells, 12 yıl için 300 bin dolar öderken (Yaklaşık 5 milyon 500 bin lira), geminin ömür boyu oda satışı seçeneğinde ücret 1 milyon dolardan başlıyor.

6 kıtayı 1000 günde dolaşacak olan gemi, her limanda 3 gün demir atarken, Wells gemideki yeme-içme, havuz, temizlik, sağlık hizmetleri ve barlar gibi tüm imkanlardan faydalanabilecek. Tüm bu hizmetler verdiği paranın içinde olduğu için evden çalışma masrafları diye bir kalemi büyük ölçüde olmayacak.

Welss’in 12 yıllığına satın aldığı odayı aylık olarak kiralamak isteyenler 4500 doları gözden çıkarması gerekiyor. 28 yaşındaki adamın yaptığı ödeme aylara bölündüğünde ise cebinden çıkacak para 2083 dolara düşüyor. Bu ücret, Manhattan’da benzer bir dairenin sadece kirasıyla bile karşılaştığında çok düşük kalıyor.

Saat Farkı

ABD’nin batı kıyılarında geçerli olan saat diliminde çalışacak olan Welss, bunu da avantaja çevirmeyi planlıyor. Welss, saat farkının fazla olduğu bölgelerde seyahat ederken gündüz gezip, ABD’de mesainin başlayacağı akşam saatlerinde ise bilgisayar başına oturmayı hedefliyor.

Bakalım ilerleyen zamanlarda daha nelere tanık olacağız?